Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Zilver NK duathlon Klassieke afstand

showfoto4Zaterdag stond ik aan de start van het NK duathlon klassieke afstand in Assen. De wedstrijd ging over 10 km lopen – 40 km fietsen en afsluitend nog eens 5 km lopen. Na een zomer van drie maanden niet lopen was ik de laatste tijd weer vaak op de atletiekbaan te vinden. Niet zo gek dat de eerste 10 kilometer dus weer in 38.55 werden afgelegd. Ik probeerde niet te geforceerd te lopen, want de wedstrijd was nog lang genoeg. Ik wist dat ik met de vele duurtrainingen die ik van de zomer op de fiets had gedaan vandaag mijn voordeel kon pakken.

Het fietsparcours was erg technisch over oude landwegen met opstaande en versleten klinkers. Je kreeg een beetje het gevoel aan Parijs – Roubaix mee te doen. Daarnaast zaten er veel bochten en tunneltjes in en … we moesten tot twee keer toe over het erf van de boer, achter de schuur langs en aan de voorkant van de boerderij met een haakse bocht het fietspad weer op de tegenwind trotseren. Echt snelheid maken was dus lastig, maar op een parcours als dit liet ik duidelijk zien sterk te zijn op de fiets. Ik stapte als vierde vrouw op de fiets en wist me al snel naar de tweede positie te fietsen. Lesley, die al vanaf het begin op kop lag, had een aardige voorsprong. Ik wist dichterbij te komen maar kon het gat niet dichten. Al zou ze me in de afsluitende 5 kilometer lopen ook weer op een achterstand zetten. Ik ben erg blij met mijn zilveren medaille. De komende tijd zal ik me vooral richten op het lopen zodat ik van het voorjaar weer snelle tijden kan lopen. Natuurlijk blijf ik ook gewoon fietsen en zal ik met de MTB lekker de bossen in duiken.