Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Top duathlon team zoekt sponsor…

zoekt

Armand van der Smissen, Alexander Picard, Marina van Dijk en Tjemme Stegenga zullen als team uitkomen in de Run-Bike-Run series (team competitie) die in 2016 voor het eerst van start gaat. Een sterk team met de potentie en ambitie om in het debuutjaar voor een podiumplek te strijden. Jij krijgt nu de unieke kans om dit team te sponsoren! Een jaar lang zullen we uitkomen als team met jouw bedrijfsnaam. Je zal genoemd worden tijdens de teampresentatie, op social media en tijdens de wedstrijden uit de competitie. De wedstrijden zullen we racen in kleding met jouw naam er op. Tijdens de wedstrijden staan vaak veel fotografen en publiek langs de kant. Je zit voor een dubbeltje op de eerste rij, want het enige wat we van je verwachten is dat je het inschrijfgeld van de wedstrijden en de kleding vergoed. That’s all. Meer weten? Neem dan contact op met Marina van Dijk via dijkvanmarina@gmail.com.

Van der Smissen heeft met 13 Nederlandse duathlon titels en vele internationale medailles de meest aansprekende prestaties geleverd van de vier. Picard was dit jaar goed voor een 4de plek op het NK lange afstand en een 2de plek tijdens het NK klassiek. In dezelfde wedstrijden werd van Dijk Nederlands Kampioen lange afstand en wist tevens de zilveren medaille te behalen tijdens het NK klassiek. Stegenga debuteerde dit jaar in de Duathlon en eindigde tijdens het NK klassiek als 9de. Een jaar geleden bond hij voor het eerst zijn loopschoenen onder en liep afgelopen november al zijn eerste marathon in een zeer verdienstelijke tijd van 2.50.15.

In Frankrijk kennen ze al enige jaren een duathlon competitie, tijdens de sterk bezette Grand Prix wedstrijden wordt er op wereld niveau gepresteerd. Atleten vanuit heel Europa worden ingevlogen om zo de sterkste teams te vormen. Mooie wedstrijden met veel publiek waar gestreden wordt voor de podiumplaatsen.

In Nederland kennen we sinds 2012 de triathlon eredivisie. Na het succesvolle debuutjaar werd in 2013 een 1eDivisie toegevoegd aan het competitie-aanbod en in 2014 kwam daar een 2eDivisie voor mannen bij. Met ingang van 2015 wordt de 2eDivisie ook voor vrouwen ingesteld en komt er voor mannen zelfs een 3eDivisie bij. Mede door deze competitie en de media-aandacht hiervoor heeft de triathlonsport een enorme groei doorgemaakt.

Nu is het de beurt aan de duathlon..