Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Sportvrouw van Amersfoort? Stem op mij!

Ik ben genomineerd voor Sportvrouw van Amersfoort. Waar wacht je nog op?
Stem op mij via amersfoortsportgala.nl/stemmen

(je krijgt een gratis code via sms en kan per mobielnummer 1 keer stemmen, verzamel dus alle mobieltjes in huis en breng je stem uit op mij). Oja, vergeet je buren, collega’s en vrienden niet te vragen. Ik heb alle stemmen hard nodig.

2015 in vogelvlucht
Marina van Dijk Nederlands Kampioen_1261515831Wat begon als een jaar waarin ik ervaring wilde op doen op de lange duathlon afstand resulteerde al snel in mooie resultaten. Sinds begin dit jaar maak ik als atleet onderdeel uit van de Nederlandse duathlon selectie. Met een groot aantal van deze atleten reisde ik eind februari af naar Mallorca om me voor te bereiden op het seizoen. In april stond namelijk al een eerste belangrijke wedstrijd op het programma.  Tijdens deze 10 dagen stage heb ik veel kwaliteitstrainingen kunnen doen. Terwijl de atleten van de korte afstand al lang in het bubbelbad lagen, draaide ik nog mijn rondjes in het park. Begin maart was in Hilversum de kwalificatiewedstrijd voor het NK en EK Powerman (10 lopen – 60 fietsen – 10 lopen) een maand later, welke ik overtuigend wist te winnen. De vorm was goed en ik wist op het juiste moment te pieken. Goud op het NK en een 10de plek op het EK lange afstand (Powerman). Mijn stijgende loopvorm werd in een 10 kilometer wegwedstrijd in Nijkerk met een tijd van 37:40 bevestigd.

Alle wedstrijden in het nationaal circuit schreef ik vervolgens op mijn naam en verzekerde mezelf in het voorjaar al van de overall winst. Tijdens de Powerman Luxembourg finishte ik in een internationaal veld als derde. Ondanks dat ik tijdens de race ziek werd en geen voeding binnen hield. Het kopen van een huis gooide vanaf juni roet in het eten, ik trainde minder tot niet, moest genoegen nemen met een derde of vierde plaats bij de wedstrijden uit het circuit en tot overmaat van ramp verdraaide ik mijn knie tijdens het klussen. Mijn meniscus houdt zich nu goed en ben weer volop in training voor mijn eerste marathon eind november, maar eerst staat er het NK duathlon klassieke afstand nog in de agenda. En die wil ik- je raad het al- winnen.

2016 WK duathlon
De marathon dit jaar is in eerste instantie om ervaring op te doen voor het WK duathlon in Zofingen op 26 september 2016. Deze wedstrijd in geaccidenteerd terrein gaat over 10 kilometer lopen, 150 fietsen en een afsluitende 30 kilometer lopen. Mijn doel is om bij de acht beste van de wereld te eindigen. In het voorjaar zal ik een aantal Powermans doen waaronder het EK in Copenhagen. Ik weet zeker dat ik nog een aantal stappen kan maken en kwalificatie voor deze wedstrijden geen probleem vormen.

Stem daarom op mij via amersfoortsportgala.nl/stemmen

sportvrouw

Reageer

Your email address will not be published.

*