Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Singelloop 2012

Singelloop
Koninginnedag is de dag dat heel Nederland oranje kleurt, niet omdat het Nederlands elftal voetbalt, maar omdat Beatrix haar verjaardag viert. Dat ze eigenlijk op 31 januari jarig is, ten tijde van de strenge vorst dat vergeten we dan even. De laatste jaren waren mijn Koninginnedagen gevuld met fietsreparaties, voorjaarsschoonmaken en nog veel meer activiteiten die geen sociaal wenselijk antwoord gaven op de vraag “Wat heb jij met Koninginnedag gedaan?”. Nee, met Koninginnedag hoor je op zijn minst in het oranje gekleed de straten af te struinen op zoek naar een zeldzaam tweedehands bokaal.

Dit jaar werd voor de tweede keer de Singelloop in Amersfoort georganiseerd en net zoals vorig jaar stond ik met vele anderen aan de start. Mijn oranje shirtje ging aan -niet om de kleur, maar vanwege Altis- om 5KM minus een beetje de straten af te struinen. Gezien mijn goede baanwedstrijd van de week ervoor wilde ik ‘rustig’ lopen en uitkomen op 20 minuten.

Er ging een voor mij onbekende dame snel weg bij de start maar al naar de eerste ronde – van de vier- kwam ik haar voorbij. Na 19.59 kwam ik als eerste dame over de finish, dit werd later gecorrigeerd naar 20.01. Is hiermee gelijk de afstand gecorrigeerd? Mijn prestatie voor snelste stratenstruiner leverde mij een mooie beker op waarvan het plaatje op de verkeerde kant was bevestigd.

Op de vraag “Wat heb jij met Koninginnedag gedaan?” kan ik nu antwoorden “Ik heb in mijn oranje shirt de straten afgestruind op zoek naar het goud en kwam thuis met een tweedehands bokaal”.

SLA

 

 

 

Reageer

Your email address will not be published.

*