Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

PR tijdens baancompetitie met -3

BCADGisteravond stond de eerste wedstrijd van de Amersfoortse Baancompetitie op het programma. Toen ik me twee maanden geleden inschreef dacht ik aan een mooie lentedag met een graad of 10 en een zacht briesje. Dat zachte briesje was er, alleen dan met -3. De hoop op een goede tijd had ik al in de prullenbak gegooid. Niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege de keelpijn die weer om de hoek kwam kijken en de trainingen die ik niet goed heb kunnen afwerken wegens ziekte.

Toen ik de kantine van Altis binnen kwam lopen was er niemand van de Masters die er echt zin in had. Dat was eigenlijk zo grappig dat ik er spontaan zin in begon te krijgen. Na wat inlopen heb ik de spiertjes toch een beetje warm kunnen krijgen. Het was redelijk druk aan de start en dat maakte dat ik er niet als een idioot vandoor ging. De eerste kilometer kwam ik fris -wie niet met min 3- door in 3:47 en hing ik lekker aan een groepje. Toen het groepje begon in te zakken ben ik naar het volgende groepje gelopen. Een meter of 15 daarvoor liep Zeger met twee poppetjes en langzaam ben ik daar naar toe gelopen. Ook dit groepje begon in te zakken en Zeger en ik liepen richting het volgende poppetje. Ik voelde me volledig ontspannen en met nog een ruime twee kilometer te gaan wilde ik ook hier voorbij, echter elke keer als ik er voorbij wilde ging het poppetje versnellen om vervolgens weer in te zakken. Het werd een aantal ronde flink douwen. Heel vervelend want zo raakte ik uit mijn ritme en verstapte ik me een paar keer. Pas met het in gaan van de laatste ronde konden we er voorbij en ging het gas er op. Nog even flink aanzetten de laatste 200 meter en met 18:52.00 kwam ik met PR over de finish.

Stiekem gaat er nu door het hoofdje wat er mogelijk is bij beter weer, want echt warm heb ik het niet gehad. Over twee weken staat de 3000M op het programma en hoop ik mijn PR van het NK Indoor aan te vallen.

 

One thought on “PR tijdens baancompetitie met -3”

  1. mama zegt:

    Ha schat,

    Goed gedaan, ik had het al in de krant gelezen. Je PR van NK Indoor kun wel verbeteren! Je was tijdens het NK ziek.

    liefs, mama

Reageer

Your email address will not be published.

*