Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

PR op 5000M

Wanneer de meeste hun seizoen afsluiten met een laatste crossje of indoorwedstrijd begint in Amersfoort het baanseizoen alweer. Op een koude en donkere dinsdagavond sleep ik mezelf richting de atletiekbaan in Schothorst. Om 20.55 sta ik klaar bij de startstreep en ga er redelijk onbevangen in al weet ik stiekem dat die tijd van 18.52 van vorig jaar aan diggelen gelopen gaat worden. Ik stel me in op een 18.30 en kan vanaf de start een lekker groepje pakken, het voelt allemaal erg ontspannen aan en heb niet het idee dat ik een wedstrijd loop. Toch geeft de klok wat anders aan, want als ik dit volhoud dan loop ik zelfs onder de 18.30. Na kilometer drie ga ik na voren in het groepje en wanneer het tempo inzakt loop ik weg richting Hans Rawee die een meter of 50 voor me zit. Met nog een kilometer te gaan zet ik een lichte versnelling en en weet het gat te dichten. Hans is vastbesloten voor me te finishen dus zet bij het 200M punt een versnelling in en ik kan goed volgen. Met 18.04 kom ik over de streep en zet ik een nieuw PR neer. Om me heen gaan mensen op de grond liggen of over het hek hangen en ik voel me eigenlijk mega goed. De volgende 5000M klokken we dus gewoon onder de 18 minuten!

_DSC4455

 

Reageer

Your email address will not be published.

*