Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Powerman series Luxembourg – 3de plek

10423953_10152945571500674_3755480038771325376_nWat een ontzettende mooie maar zware wedstrijd was Powerman Luxembourg! De wedstrijd bestond uit 10 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en vervolgens nog een keer 10 kilometer lopen. Zowel het loop- als fietsparcours kende veel hoogteverschil. Het loopparcours ging op en af over gravelpaden door het bos en steeg soms met 7%. Het fietsrondje, welke drie keer werd afgelegd kende 1 klim van 3 kilometer, een afdaling en een glooiend deel. Veel schakelen dus! Na op zaterdag het rondje met de fiets te hebben verkend had ik besloten om mijn ligstuurtje er af te halen. Vanuit deze positie is het te lastig schakelen en dat zou ik veel moeten doen tijdens de rit.

Ik heb behoorlijk afzien om op het podium te eindigen. Tijdens de eerste run had ik al last van behoorlijke steken waardoor ik niet in mijn ritme kwam. Op de fiets nam ik snel een gelletje en een slok uit mijn bidon. Nog geen twee kilometer later kwam alles er zonder aankondiging uit. Slok water en weer 11244919_10152945579095674_2760717854228985620_nkeerde mijn maag zich om, na vijf keer was alles er wel uit. Wilde geen risico nemen en heb mijn bidon met voeding weggegooid. De bidon met water heb ik over mezelf leeggespoten om me niet nog beroerder te voelen van de stank. Bij de verzorgingspost na de klim twee keer een bidon met water aangenomen en daar de wedstrijd op voltooid. En op karakter… Ondanks alle obstakels toch een mooie derde plek weten te halen tijdens de World Powerman series.

Oja, ongeluk komt altijd in drievoud zeggen ze. Tijdens de laatste fietsronde flatste een vogel ook nog op mijn bril :).

2 thoughts on “Powerman series Luxembourg – 3de plek”

  1. Marina,weer een superprestatie geleverd. Opa zou zeggen ze moet af en toe voor en na de wedstrijd een biefstukje eten om op kracht te komen

  2. Hendrien Beijlsmit zegt:

    Wat een superprestatie weer,
    Dat mag nog wel gezegd worden,al is het een beetje laat!
    Ik vind dat je weer een hele prestatie hebt geleverd,
    Top!

Reageer

Your email address will not be published.

*