Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

NK indoor

NKindoor_start

Zaterdag 16 februari stond in mijn agenda iPhone omcirkeld. Vorig jaar stond het NK op het schema van de Masters, echter kwam ik toen niet door de screening heen gezien ik nooit eerder een 3000M had gelopen. Afgelopen jaar liep ik bij de Amersfoortse baancompetitie 11:05.80 en zo had ik dit jaar een tijd om me mee in te schrijven. Enigszins verbaasd kreeg ik twee weken van te voren een mail dat mijn inschrijving was toegelaten. Na overleg met trainer Marijn werd mijn trainingsschema aangepast. Er stond me een monstertraining te wachten 10×400 in ’84 met 100 rust. Het ging me redelijk makkelijk af, al voelde ik wel voor het eerst mijn bovenbenen verzuren bij de achtste 400. De week erop deed ik nog wat korte tempotrainingen en ging ik vol vertrouwen richting het NK.

Ik had mezelf een aantal doelen gesteld, de een haalbaarder dan de ander, maar zeker niet onrealistisch. In chronologische volgorde, een PR lopen, onder de 11 minuten, 10:52.00 en niet laatste worden. Op donderdag werd er letterlijk roet in het eten gegooid door een darminfectie. Vrijdags stond nog een kleine losloop training op het programma, maar verder dan een interval tussen mijn bed en een ‘losloop’ op de wc kwam ik niet. Mijn dag werd gevuld met ‘afmelden of niet afmelden’ en een halve witte boterham. ‘Morgen voel ik me vast weer beter’. Helaas was dit alles behalve waar. Maar ik wilde te graag en dacht wat is nou eigenlijk 10 minuten? En zo stond ik gesponsord door Norrit aan de start van het NK 3000M indoor.

Toen het startschot klonk ging het verstand op nul en heb ik echt in een roes de 15 rondje afgewerkt. Na 50 meter werd ik overvallen door een droge mond wat te maken had met de lage luchtvochtigheid in de indoorhal. Helaas kwam ik onderweg geen waterpost tegen ;) Door de scherpe bochten werd ik nog een paar keer de baan uit gelanceerd en voordat ik het wist ging ik alweer mijn laatste ronde in. Helaas was de klok stil gezet toen de Nederlands kampioen over de finish kwam en had ik geen idee wat ik gelopen had. Gevoelsmatig was het onder de 11 minuten, maar wel kantje boord. Uiteindelijk heb ik mijn tijd op internet moeten opzoeken en sprong ik een gat in de lucht bij het zien van 10;58.05.

Eenmaal thuis ben ik weer mijn bed ingedoken en begon ik me te beseffen wat voor ervaring het eigenlijk is geweest. Ik had het voor geen goud had willen missen! De 10.52 ga ik aanvallen tijdens de Amersfoortse baancompetitie en die laatste plek… ach het was toch nog 11de van NL.

Schermafbeelding 2013-02-19 om 15.41.48

Reageer

Your email address will not be published.

*