Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Nederlands selectielid in 2016

Ook in 2016 maak ik onderdeel uit van de Nederlandse duathlon selectie. Ik zal me vooral richten op de lange afstand wedstrijden, met als focus het EK Powerman in Kopenhagen (10-60-10) en het WK Powerman in Zofingen (10-150-30). Woensdag 24 februari vertrek ik samen met een aantal andere (selectie) duatleten naar Mallorca om me voor te bereiden op het seizoen. Naast twee weken trainen, eten en slapen staat ook de eerste wedstrijd tijdens de stage op het programma; Powerman Mallorca.

Deelnamecriteria Cross en RBR bekendgemaakt

Bondscoaches Johan Neevel (Cross) en Armand van der Smissen (Run Bike Run) hebben de deelnamecriteria voor EK’s en WK’s in 2016 bekendgemaakt. Daarnaast presenteerde Van der Smissen de nationale selectie voor 2016. Het eerste toernooi waar de duatleten zich op richten is het EK in Kalkar, net over de Nederlandse grens in Duitsland op 16 april. Daar komen zowel de junioren, op de sprintafstand, als beloften en elite op de klassieke afstand in actie. Het EK lange afstand vindt op 8 mei plaats in het Deense Kopenhagen. Voor de crossers is 26 juni het eerste piekmoment, als het EK in Vallee de Joux in Zwitserland op het programma staat.

Armand van der Smissen presenteerde tevens de RBR-selectie voor 2016, die bestaat uit drie atleten die specialiseren op de lange afstand en zeven atleten die zich richten op de korte afstand.

Lange afstand
Alexander Picard
Marina van DijkMarina van Dijk Nederlands Kampioen_1695770409
Miriam van Reijen

Korte afstand
Stein Posthuma
Joep Staps
Thijs Wiggers
Fleur Baljet
Lotte Jacobs
Talisa van der Fluit
Lesley Smit

Lees hier het bericht van de NTB

 

Reageer

Your email address will not be published.

*