Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Nadine-ok-run

NOR

Als je er toch bent dan kun je net zo goed meedoen. Als je dan toch meedoet, dan kun je net zo goed winnen. Zo gezegd, zo gedaan. De Nadine-ok-run is een levend monument ter nagedachtenis aan Nadine Beemsterboer die in 2006 door haar ex-vriend van het leven is beroofd. Het parcours loopt langs de IJsselmeerdijk en door het natuurgebied tussen Scharwoude en Schardam. Er zijn naast de 5KM ook een 10 en 20KM loop waarbij je nog langer op de dijk loopt en dus nog meer wind vangt. Het start/finishgebied is gelegen bij een pannenkoekenrestaurant. Één ieder die mij kent weet dat Marina en pannenkoeken onafscheidelijk van elkaar zijn.

Zo stond ik om 10.35 aan de start om vervolgens 10 minuten later weggeschoten te worden door Sonja Bakker. Dit was niet de plaatselijke pannekoekenbakker maar de enige echte dieëtgoeroe Sonja Bakker. Om zelf mee te lopen had ze het waarschijnlijk te druk, want toen ik over de finish kwam was ze nergens meer te bekennen. Mijn kans om samen op de foto te gaan was verkeken. Een foto van een plek op het podium was niet verkeken.. of toch wel? Samen met een heer nam ik de leiding in de wedstrijd, er stond behoorlijk wat wind en aanhaken zorgde ervoor dat ik de eerste paar honderd meter uit de wind liep. Helaas lag het tempo net wat te hoog en moest ik de brede schouders laten gaan. Niet kort daarna kwam er een mannelijkduo voorbij, dan maar hier proberen aan te haken. Tot kilometer drie lukte het mij om tot een meter of tien achter de mannen te blijven. Zelf liep ik een constant tempo met een finishtijd die rond mijn PR lag.

We waren inmiddels bij het natuurgebied bij Schardam aangekomen en pakte een ‘binnendoorweg” terug richting finish. Het gat met de mannen werd zowel onderling als met mij groter. Ik zette mijn tempo constant voort en lag nog steeds op schema om rond mijn PR uit te komen. Een laatse klim en een bocht naar rechts en dan nog een meter of 600 rechtdoor. De benen voelde goed en ik was voor mezelf aan het afwegen waar ik de versnelling in ging zetten. Ik naderde drie kinderen en de hekkensluiter van de kidsrun die de kinderen wat bemoedigende woorden insprak. Aan de rechterkant was een gat waar ik langskon en met een kleine pasversnelling ging ik in de aanval. Zij het niet zo dat de hekkensluiter ploteling zijn stuur naar links gooide en mij omver reed. Ik maakte een halve schwalbe maar kon nog net op tijd herstellen waardoor ik niet op de grond belandde. Deze plotelinge wenteling vond mijn kuit niet fijn en een versnelling kon ik wel vergeten.

Met een eindtijd (handgeklokt) van 20.24 en 3 seconden verwijderd van mijn PR ben ik zeer tevreden. De 5KM van de Halve van Hoogland was immers iets korter dan deze 5KM en met de tegenwind en de schwalbe waardoor ik niet meer echt kon versnellen heb ik toch weer progressie geboekt en ga ik met zelfvertrouwen rinchting de Maliebaanloop. Een prijsuitreiking was er niet dus helaas geen foto’s van mijn op het podium. Verkeken foto nummer twee van een eerste echte nummer 1!

Reageer

Your email address will not be published.

*