Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Maliebaanloop 2011

Maliebaan 2011Op zondag 16 oktober vertrokken we vanaf de carpoolplaats bij Leusden-zuid met een aantal Masters richting Utrecht. Na wat overleg was mijn master(s) plan gesmeden. De opdracht was simpel en helder geformuleerd: achter Kees Boon aan, meekomen en niet kletsen onderweg. De laatste bleek de lastigste. Twee keer heb ik geroepen ‘ik ben er nog hoor’, maar na geen reactie bleef ik stil en deed ik waar ik voor kwam, lopen. Ondanks dat je vijf rondjes moest lopen was het een prettig parcours en had ik een aantal focuspunten; rotonde, startboog, finishboog, startboog, rotonde, startboog, finishboog, etc. Toen we voor de laatste keer de finishboog passeerde -en ik mijn berekening tot drie keer toe opnieuw was gestart- realiseerde ik dat ik op schema lag voor een eindtijd van 41 hoog. Met mijn gezicht op standje trots bleef ik netjes achter Kees aanlopen en zette een nieuw PR van 41.42 neer. Het is nog een grote stap maar de sub 40 komt langzaam maar zeker in zicht.

Via Twitter kreeg ik van Rik Wolfswinkel een berichtje of ik dit jaar weer de Bergrace by Night ging lopen. Na een geslaagde editie van vorig jaar stond ik na een ‘carpooldate’ aan de start van de 5,6 KM. Mijn doel was om een snellere tijd dan vorig jaar te lopen en hoger in het klassement te eindigen. Een minuut voor de start begon het keihard te regenen en als verzopen katje ging ik van start. De meiden ‘vlogen’ weg en ik probeerde in een ontspannen tempo niet te hard van stapel te gaan, immers moest ik voldoende overhouden voor de laatste kilometer. Deze laatste kilometer bestaat uit een flinke klim -de Grebbeberg voor de bekende in Rhenen- door een pikdonker bos. Het is een prachtige ambiance zeker omdat je door waxinelichtjes door het bos geleid wordt, maar het is een behoorlijke survival. Na 4.6 kilometer in 18.40 minuten (4:03 min/km) waarbij ik een aantal meiden had ingehaald die bij de start te hard waren ‘weggevlogen,’ begon ik aan de laatste kilometer. De helling kent een stijgingspercentage van maximaal 7% en dat is terug te zien in het tempo waarin ik de berg veroverde. Ik wist nog twee meiden in te halen die zich duidelijk verkeken hadden op de klim. Na 6 minuten en 4 seconden stond ik bovenaan de berg uit te hijgen van mijn -net als vorig jaar- 8ste overall plek. Bijna 3 minuten sneller dan vorig jaar en weer een illusie rijker gaan we richting de Eenhoornloop.

Reageer

Your email address will not be published.

*