Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Koprol tijdens Henschotermeer Cross duathlon

12654639_587255358097933_1537590536520220796_nLag het parcours er vorig jaar nog prachtig wit bij, was het afgelopen zaterdag tijdens de Henschotermeergames cross Duathlon bikkelen! Regen, heel veel regen, maar dat weerhield ons en de andere deelnemers niet. Er viel maar liefst 25MM regen, dat is ruim een kwart van wat er normaal in een maand valt! Leuk om ook veel deelnemers van de Bikeshop Duathlon clinic die ik twee weken eerder gaf aan de start te zien. De enthousiaste Sabrina Beekvelt werd zelfs eerste op de korte afstand, top!

Nog drie minuten voor de start, nog twee minuten, nog anderhalve minuut, nog een minuut.. Een groot deel van de deelnemers staat nog als sardientjes in blik onder de Run2Day tent… Snel naar de start en weg is iedereen. Het lopen door het mulle zand is zwaar en ik kan nog moeilijk stabiel lopen. Het ontbreekt me nog wat aan snelheid, maar gezien ik pas weer twee weken geleden mijn interval trainingen heb opgepakt ben ik blij met de vooruitgang die er nu alweer in zit. De twee ronden gaan snel voorbij, de wisselzone in en zo snel mogelijk op de fiets. Ik mis hier toch wat vaardigheden ten opzichte van de wissels op de weg waarbij mijn schoenen al ingeklikt zitten. 

Met de ronde ligt het fietsparcours er slechter bij en gaat de snelheid omlaag. In de derde ronde beland mijn voorwiel in een kuil en vlieg over de kop. Ik maak een aardig klap en grijp naar mijn kuit, waar ik denk iets te horen knappen. Even ben ik verbaasd. Ik kijk om me heen. Niemand heeft het gezien. Dus ik spring snel weer op de fiets. Ik voel mijn duim zwellen..focus op het fietsen..niks aan de hand.. Toch even kijken. Rood stuur. Weer in de wisselzone krijg ik mijn schoenen amper uit en ook mijn helm is een heus karwei. Nog een klein stukje lopen, genieten van de locatie en iedereen die ondanks het weer is komen opdagen. Duim vergeten. Inmiddels ben ik zo doorweekt en koud dat ik niks meer voel. Als tweede kom ik over de finish. Meer zat er niet in. Het was legendarisch en genieten! Naar de EHBO en de handschoen uit. Het valt mee een flinke jaap en een dikke blauwe duim. In de kantine is het warm en doen we droge kleren aan. Ook Tjemme Stegenga is tweede, dus dubbele prijs. Nu nog twee weken werken aan de snelheid en dan op naar de 10 kilometer van Schoorl.

Reageer

Your email address will not be published.

*