Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Hooglandse Dorpsloop 2011

HVH2011

Toen ik s’ morgens opstond voor de Marikeloop van afgelopen zondag voelde ik mij top-fit. Het neerzetten van een nieuw PR was daarom ook niet uitgesloten. Onderweg kwam ik Elly en Ella tegen en na een gezamelijke opwarming stond ik zelfverzekerd aan de start. ‘This could be my lucky day’. Na de eerste kilometer voelde mijn benen enorm zwaar aan en zo bleek de doorkomst tijdens de tweede kilometer. Aan de manier van lopen hoorde ik dat Elly dichterbij kwam en samen zijn we richting finish gelopen. Geen PR maar wel een erg gezellige dag.

Woensdag ging ik dan ook totaal verwachtingsloos richting Hoogland voor de jaarlijkse dorpsloop. Deze loop heeft voor mij een keerzijde want ik heb een hekel aan rondjes lopen zeker als het er zes zijn. Ik zou er ook (nog) niet aan moeten denken om de 10 000 meter op de baan te moeten lopen. Bij de gedachte alleen word ik al duizelig. Daar tegenover staat wel dat de aanmoediging langs de kant vermenigvuldigt wordt met zes. Thomas stond langs de kant om mijn ronden te klokken en Emiel als persoonlijk fotograaf.

Eenmaal aangekomen werd er van verschillende kanten geroepen dat er als ik ‘gewoon’ door zou lopen er waarschijnlijk wel een podium plaats in zou zitten. Aan mijn ‘yellow lucky schoes’ kon het in iedergeval niet liggen want ook zij roken de geur van het podium. Ik ben sinds enige tijd in het bezit van de K-swiss qwickie blade. Een heerlijke lichte wedstrijdschoen met anti-pronatie blokje die als een pantoffeltje om je voeten zit. Ondanks het minimalisme van de schoen is hij uitgerust met een heerlijke demping. Ik draag ze echt alleen tijdens wedstrijden. Het startschot klonk en samen gingen we op pad. Evelien en Susan waren als snel uit het zicht verdwenen toen ik opzoek ging naar een focus punt. Helaas kon ik deze gedurende de wedstrijd niet vinden maar de klok duidde aan dat ik de ronden constant liep. Het laatste ‘rondje kerk’ brak aan en stiekem rekende ik op een tijd van 00:31:30. In de verte hoorde ik ‘en daar komt de derde dame aan’ de klok zag ik verder tikken en wist op het nippertje de finish in 00:31:30 te passeren. Yes!

podiumhd

Reageer

Your email address will not be published.

*