Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Henschotermeer

HMG

In mijn jongere jaren ging ik regelmatig naar het Henschotermeer. Ik stapte ’s morgens vroeg
met Amy op de fiets en we kwamen altijd net voor het avondeten weer terug. De laatste paar jaar, lees acht, verkoos ik de kust boven het per fiets bereikbare meer. Toen ik de mail van Mark van Hoorn kreeg aarzelde ik dan ook geen moment om me in te schrijven en oude herinneringen op te halen. Tegen Joep hoef ik maar drie dingen te zeggen; hardlopen – wedstrijdje – ik doe mee, en hij is overstag. Het was voor Joep en mij de eerste keer dat we meededen aan een estafette en wisten dus niet wat we konden verwachten. Moeten we een stokje overdragen en wie gaat er beginnen waren de eerste vragen die we aan elkaar stelden. Over wie er zou beginnen waren we het snel eens. Ik zou beginnen zodat Joep in de laatste ronde nog een sprintje kon trekken tegen eventuele andere ‘concurrerende’ lopers. Een antwoord op de eerste vraag kregen we niet en het bleef dus bij een aantal speculaties.

Rond zessen stonden we in de startblokken en vertrokken we aan onze lange fietstocht, want dat zou het volgens mij zijn. Wat ik me nog goed kon herinneren is de lange weg met een drietal afslagen waar we na het pannenkoekenhuis links moeten. Tot mijn grote verbazing kwam de eerste afslag al heel erg snel. Van ouder worden word je dus niet alleen wijzer maar ook sportiever ;). Ook een aantal van mijn Twitterende hardloopvriendjes waren aanwezig. Leuk om een gezicht achter een Tweet te hebben. Ik kreeg nog een goede tip om mijn startnummer te verkreukelen zodat deze minder last heeft van de wind. Binnen twee tellen had ik er een propje van gemaakt. Weer een seconde tijdwinst!

Mijn eerste 2,5 km liep ik met de voorste twee dames mee en gaf ik het ‘stokje’ over aan Joep in 10.42. Met een tijd van 22.34 begon ik aan mijn tweede ronde. Ik was snel, te snel, want Joep stond nog niet klaar. Hij keek verschikt op zijn klokje….. er waren 09.40 minuten verstreken en ik was alweer terug. Flabbergasted begon hij aan zijn tweede ronde. Het was drukkend warm en dat maakt dat je geremd wordt in je kunnen zeker als je telkens weer dezelfde vrouwen aan het inhalen bent. Niets ten nadele van Joep maar de andere vrouwen hadden allemaal een snellere man bij zich. Toch mogen we met een eindtijd van 1:05:29 op de 15 kilometer niet klagen. Het was een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar.

Reageer

Your email address will not be published.

*