Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

EK duathlon

1168906_406378042836027_1182189223_n
Aan het begin van het jaar had ik Armand van der Smissen kenbaar gemaakt me te willen kwalificeren voor het EK Duathlon, echter zou dit voor mij nog wel even toekomst muziek blijven en dit jaar zou het zeker niet mogelijk zijn. Na een goede indoor 3000M belde hij me op met het goede nieuws. Ik kon het bijna niet geloven “nu al?”. Armand vertelde me dat ik waarschijnlijk al verder ben dan dat ik zelf dacht. En dit werd ook bevestigd tijdens de 5000M baancompetitie die ik in 18.04 liep. En zo reisde ik op 11 april samen met Jony Heerink, die op het laatste moment nog was toegevoegd na haar goede prestatie tijdens de TVH Duathlon in Hilversum. Vrijdagavond was het gezellig bij kletsen met alle Nederlandse deelnemers die ik al een tijd niet had gezien en uiteraard ging iedereen vroeg naar bed.

99402a80c3dc11e3982d0002c955000a_8Zaterdagochtend gingen we per fiets het parcours verkennen met aansluitend de verplichte briefing vanuit de organisatie. Eenmaal weer terug hadden we een groepsmeeting met de dames van de korte afstand en werd de tactiek en de verwachtingen van de atleten besproken. Inmiddels was het al weer eind van de middag en voordat we aan de pasta party konden beginnen werd er nog een stukje losgelopen.

De deelnemers van de lange afstand moesten erg vroeg opstaan, gelukkig was de start van de 5-20-2.5 rond het middaguur en kon er worden uitgeslapen. Ik was niet zenuwachtig omdat er voor mij geen podiumkans in zou zitten, wel was ik bang dat ik als een van de laatste met lopen zou binnen komen. Al gelijk vanaf de start werd er hard gelopen en ik kon het tempo goed e4855330c3dc11e386020002c9bbcbf4_8vasthouden. Er zat zowaar een groepje achter me. Na 17.03 en 4.8KM ging ik de wissel in -wow omgerekend liep ik een PR op de 5km van 17.45- en probeerde ik zo snel mogelijk mijn schoenen uit te doen en helm op te zetten. Jony die iets na mij binnen kwam met lopen maar een stuk sneller wisselde kwam samen met mij uit de wisselzone. Samen zijn wel als een gek gaan fietsen om zo snel mogelijk naar voren te komen. Ik merkte al snel dat mijn hartslag nog zo hoog zat van het lopen dat het best wel eens heel zwaar zou kunnen worden. Helaas zakte mijn hartslag niet meer en moest ik Jony vlak voordat we bij de groep voor ons waren laten gaan. Het laatste deel fietsen heb ik echt op karakter gedaan en gezorgd dat het gat niet veel groter zou worden.

De laatste 2.5 kilometer gingen alles dan vanzelf en heb dan ook vaak achterom gekeken om te kijken of ik niet werd ingehaald. Gelukkig had ik nog een groot gat en kwam ik als 10de over de finish. Het was een hele zware wedstrijd, maar ben enorm tevreden met mijn klassering. Dat had ik van te voren niet gedacht. Jony werd 9de en was ook tevreden, van te voren maakten we nog grapjes wie van ons als laatste over de streep zou komen, maar gelukkig is dit bij grapjes gebleven.

Artikel AD na EK Duathlon

EKDuathlonNa

 

Artikel AD voorafgaand EK duathlon

EKDuathlonvoor

 

Reageer

Your email address will not be published.

*