Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Eerste Gran Fondo overwinning

finish3De Riderman. Een prachtige 3-daagse in het Zwarte Woud. 4de op de tijdrit, winst in de tweede etappe en 2de in de laatste etappe. Eindklassement 4de. Het was afzien vanaf het eerste moment. 

sportograf-110203485Op vrijdag begon de driedaagse met een tijdrit. In een duathlon heb ik al vaker een tijdrit gedaan, maar dan moet ik eerst lopen en daarna nog een keer. Deze ervaring was dus nieuw voor me. Met een vierde plek was ik dan ook zeker tevreden zeker gezien ik op mijn koersfiets reed tussen het tijdritgeweld. Volgend jaar op een TT fiets?

Dag twee stond ik fris op en buiten de zenuwen had ik wel zin in een stukje koersen. Om 13.00 uur werden we weggeschoten, waarna het gelijk volle bak ging. Veel valpartijen het eerste uur kunnen overleven, waarbij het soms weer flink aanpoten was. Geen enkel moment om even je benen stil te houden. Na een uur of twee had ik even een dipje en moest ik de groep waar ik me in bevond bijna laten gaan in de klim. Gelukkig kwam Martijn eraan en ik kon aanpikken in zijn wiel en boven zat ik weer bij de groep. Helaas moest Martijn de groep later laten gaan. Met nog een kilometer of 15 te gaan kwam daar een laatste pittige klim. Het was aanklampen, afzien en trappen, maar het ging te hard, ik hing aan het elastiek en moest eraf. Shit. Hierna was het alleen nog vals plat omhoog, een afdaling en het laatste stuk vlak naar de finish. Bovenop raapte ik mezelf bij elkaar en dichte ik het gat van inmiddels minstens 100 meter.  Het lukt me om in goede positie te komen op het vals platte stuk en mezelf op te laden voor de sprint. Ik keek goed naar de andere vrouwen en ging op het juiste moment de sprint aan. Ik kon het bijna niet geloven. Ik kwam met een half wiel verschil als eerste over de streep!

De derde etappe stond ik op met behoorlijk verzuurde benen. Het eerste uur was het totaal afzien, maar daarna leken mijn benen weer beter te worden. Ik zat inmiddels in het tweede peloton en dacht dat er alleen mannen voor me zaten. Helaas hoorde ik een paar kilometer voor de streep dat er nog een vrouw voor me zat. De sprint in mijn peloton won ik en verzekerde daarmee het zilver. Doordat ik op de tijdrit een ruime minuut had verloren werd ik uiteindelijk 4de.

22310554_761185290758691_5028785878085316341_n

Reageer

Your email address will not be published.

*