Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Dus je zwemt niet?

Maryvonne van den Berg vroeg me om een gastblog voor haar website www.sportspinsels.nl te schrijven. Zo geschiedde. 

Marina is een rasechte duatleet. Ze fietst en ze loopt. Zwemmen doet Marina niet. Schaatsen, roeien of skiën overigens ook niet. Toch is het een vraag die haar vaak gesteld wordt. Het voelt bijna alsof ze verantwoording moet afleggen waarom ze niet zwemt of dat de duathlon de instapvariant van de triathlon is. De duathlon zou incompleet zijn volgens sommige. Hoe incompleet is een ‘gewone’ hardloper, fietser of zwemmer dan? 

Om terug te komen op de vraag, nee ik zwem niet. Ik woon overigens naast het zwembad. Ik hou er van om er op uit te trekken. In de natuur te zijn. Lopend door het bos, langs lang gestrekte weilanden, de geur van net gemaaid gras of de zon die achter de wolken verdwijnt. Op de fiets, langs de uiterwaarden, prachtige vergezichten, het fietspad wat toch geen fietspad bleek te zijn, het beklimmen van een reusachtige berg of een kopje koffie in een pittoresk dorpje. Ik heb het overigens wel eens geprobeerd; zwemmen. Maar na € 4,85 te hebben betaald aan de kassa, vond ik dat ik de volledig betaalde 2 uur moest benutten. Halverwege ben ik de tel kwijt geraakt. De volgende dag heb ik de spierpijn los gefietst en mijn geld uitgegeven aan een kopje koffie met appeltaart onderweg. Ik vind overigens niet dat triatleten een overcomplete sport beoefenen.

Ik beoefen de voor mij mooiste sport. Al gauw bleek dat ik niet alleen kon genieten van het fietsen en lopen op zich, maar ook de prestaties die hieruit voorvloeien. Nog niet zo heel erg lang geleden ben ik begonnen met de duathlonsport en als snel bleek dat ik hier aanleg voor heb, met name op de langere afstand.

Afgelopen jaar boekte ik aan aantal grote successen, waardoor ik genomineerd ben als sportvrouw van Amersfoort. Ik werd Nederlands kampioen op de lange afstand, 2de  op de klassieke afstand, 10de  tijdens het EK lange afstand, 3de in de Powerman Luxembourg en ik won het Dare-2-tri duathlon circuit. Ik zou het heel leuk vinden als je op me zou willen stemmen via www.amersfoortsportgala.nl/stemmen. Je ontvangt een gratis smsje met code en vervolgens kun je op stem drukken, je ontvangt dan een bevestiging op je scherm.

sportvrouw

Reageer

Your email address will not be published.

*