Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

De nieuwe fiets

amira

Toen ik drie jaar geleden besloot een racefiets te kopen leek het me heerlijk om naast het hardlopen ook wat relatief onbelaste duurtrainingen te doen met wat meer bereik. Het hardlopen geeft me veel voldoening maar verder dan de Treek of een rondje Schammer kom je niet. Dus ik liet mijn binnenbeenlengte opmeten en ik had een fiets. Rood met wit, hij was ook nog eens prachtig. met deze fiets kon ik zeker 40 worden.

Door het gebrek aan fietsvrienden en de zin om in mijn eentje te gaan fietsen -want stel nou voor ik krijg een lekke band of maak een enorme schuiver, wat dan?- tikte ik net de 500 kilometer aan in het eerste jaar. Een beetje zelfrespecterende fietser legt deze afstand in een week of maximaal twee af.  Je begrijpt dat ik drukker was met het afstoffen van de fiets of vertellen over mijn fietsambities dan anders wat. Om mezelf in 2012 een beetje te stimuleren wat meer te gaan fietsen besloot ik me in te schrijven voor de duathlon in Borne. Zo enthousiast als ik ben wist ik ook loopvrienden Arjan en Sjoerd te motiveren. Er werd dus meer gefietst, maar alleen als de zon scheen en een rondje Amerongse berg (60KM) was al een uitdaging. Maar er werd gefietst en ik legde de dubbele afstand af van het jaar ervoor. Ook in 2013 begon ik in het voorjaar enthousiast met het promoten van een stukje koersen en de duathlon, Arjan en Sjoerd hielden het voor gezien, maar ik wist Elly en Rene te overtuigen. Het blijft lastig en stug volk die lopers ;), maar de kilometers van het jaar ervoor werden evenaart.

Om ook in de winter te kunnen blijven fietsen kocht ik bij de Bikeshop Amersfoort een MTB. Hier wordt niet alleen je binnenbeenlengte gemeten maar wordt er ook gekeken naar de verhoudingen van bovenlijf/benen/armlengte/heup. Uiteindelijk kwamen we uit op de Specialized Fate. Om de fijne kneepjes van het MTB vak te lmtberen sloot ik me aan bij start to MTB wat vanuit de winkel georganiseerd wordt. Een groep enthousiaste fietsers waar ik buiten de clinic ook mee ging fietsen. Vanaf het moment dat ik me aansloot bij de Bikeshop Strava club kwam de ene na de andere fietsdate voorbij. Ik kreeg het fietsen helemaal te pakken, elke dag op de fiets naar mijn werk, nieuwjaarsritje met de Bikeshop, zondagsritje met de Bikeshop, dinsdagavond training met de Bikeshop, oliebollen temporitje met de Bikeshop, toertochtje met de Bikeshop, donderdagavond slow skills MTB ritje met de Bikeshop,  fietsweekend Ardennen met je raad het al de Bikeshop, om 7 uur smorgens een ritje? er is altijd wel iemand die graag met je meefietst. De Bikeshop is niet alleen een fietsenspecialist maar biedt ook een plek aan fietsers om elkaar te ontmoeten en stimuleert het samen fietsen. Zo stonden er begin mei dit jaar al 5000KM op de teller, dit had ik in mijn eentje nooit voor elkaar gekregen.

instaMet de Dolomieten Marathon en mijn duathlon ambities in de toekomst begon ik te dromen over een nieuwe fiets, eentje die past bij mijn lijf en mijn ambities. Werd het een tijdritfiets, een koersfiets of een fiets die van alles een beetje is? Na de doormeetsessie, wat wikken en wegen, een paar nachtjes slapen en een goed advies kwamen we uit op de S-Works Amira. Omdat het een frame betrof moest elk onderdeel zelf gekozen worden. Van grote beslissingen – een gewoon stuur of een aero stuur, wat voor wielen komen er in – tot kleine details in de vorm van de kleur van het zadel en de bekabeling. Met alle inspanningen van de Bikeshop en van Kaj in het bijzonder die op zondag zo gek was om de laatste hand aan het opbouwen van mijn fiets te leggen, was mijn fiets net klaar voor mijn verjaardag.

sworksAfgelopen week heb ik de eerste ritjes op mijn Amira Lululemon gemaakt… en wat is dat een verschil. Geen last meer van mijn rug op de langere ritten, geen kramp/afgeknelde zenuw in mijn handen en andere pijntjes die ik altijd voor lief nam, want dat hoorde nou eenmaal bij het fietsen. Voor zover ik nog niet verliefd was op het fietsen ik krijg er nu helemaal geen genoeg meer van. Die Dolomieten Marathon gaan we aanvallen, die duathlons worden een eitje en bochten worden rechte wegen met deze fiets!

Ook mensen ontmoeten om mee samen te fietsen? Sluit je dan aan bij de Bikeshop Strava club of het Bikeshop peloton op Facebook.

3 thoughts on “De nieuwe fiets”

  1. Raymond zegt:

    Mooi stukje, nog vele kilometers toegewenst op die mooie fiets!

  2. elly visser zegt:

    enorm hoe die kilometers zijn toegenomen en wat moet dat worden met je nieuwe fiets. Respect voor je ambities en enthousiasme. En je hebt me inderdaad aangestoken en daar ben ik blij mee!

  3. Evelien zegt:

    Leuk om te lezen! Ik wist helemaal niet dat je nog maar zo ‘kort’ fietste eigenlijk! Er is dus nog hoop voor mij en mijn knietje haha!! ;-) Geniet van je nieuwe racemonster!

Reageer

Your email address will not be published.

*