Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

Bergrace by Night

brbn

Na een aantal Tweets had ik samen met Rik Wolfswinkel een carpool constructie bedacht. Uiteindelijk gingen manlief en ik met de BobMarleyWagen richting Woudenberg, gelukkig viel deze in de smaak. Ik had geen idee wat me te wachten stond en probeerde nog wat tips bij Rik los te peuteren. Bij de eerste tien eindigen dat zou het moeten worden. Ik was op tijd naar de start gelopen om niet te hoeven slalommende eerste paar honderd meter. Al snel merkte ik dat ik kopgroep moest laten gaan en er viel een enorm gat. De lichtjes van de motor werden telkens kleiner tot dat ze uit het zicht verdwenen. Het was pikkedonker en werd zo nu en dan spontaan verrast door een opspringende plas. Ik had geen idee hoever ik gelopen had en al snel volgde het ‘nog 2km’ bord, dat kan ik dacht ik. Met 7 lopers voor me was ik bijna zeker van een plek bij de eerste 10. De laatste kilometer waar ik voor gewaarschuwd was, was heftig. Blubber, plassen, takken in mijn gezicht, lampjes die niet branden en een flinke klim.. Een ruig landschap zullen we maar zeggen. Met een tijd van 00:27:12 kwam ik als 8ste over de finish en verdiende ik een gouden medaille in mijn leeftijdscategorie. Mijn eerste zegen werd hiermee een feit en ik kan niet anders zeggen dan; op naar de volgende!

Reageer

Your email address will not be published.

*