Marina van Dijk

Cycling + running = duathlon

1000M PR verzekerd

1000MAfgelopen zaterdag stond de door Altis georganiseerde ZAP instuif op het programma. Vorige week bekeek ik het programma alvast en tot mijn grote schrik was 1000M de langste afstand die er gelopen kon worden. Snel klikte ik het programma weg om hem nog geen minuut later weer te openen. Waarom ook niet? De drie weken fietsen en niet lopen hebben mijn snelheid drastisch aangetast, dus dit zou een goede wedstrijdprikkel zijn. Een bijkomend voordeel, ik hoefde slechts te starten en te finishen voor een PR.

Bij een instuif zijn de verschillen onderling altijd erg groot, omdat er niet op tijd wordt ingedeeld. Gelukkig kon ik me op het laatste moment nog laten omzetten naar de eerste serie waar ook Zeger in zou lopen. Op welke tijd ik moest weg gaan is lang over gepiekerd, maar tot een serieuze eindtijd is het niet gekomen. In een training is wel eens na 5×1000 in 3:50 nog een 1000’tje weggetikt in 3:30. Hoe dan ook moest het dus onder die 3:30. Gewoon Zeger volgen en kijken waar het strand. De eerste 1,5 ronde gingen vanzelf en de laatste ronde merkte ik dat het wat moeite kostte, maar echt zwaar heb ik het niet gehad. Ik finishte in een tijd van 3:14.7, nog geen seconde achter Zeger en een ruime halve seconde te veel voor de 10de plek op de tienbestenlijst van Altis.

Het was een mooie prikkel en opsteker om weer een goede en snelle 10KM te gaan lopen.